tiistai 3. heinäkuuta 2012

Viittä vaille!

 Totesin eilen työmaalla hiukan haikealla mielellä, että tämä lysti on kohta lopuillaan. Kottikärryt ja moni muu väline löytävät uuden osoitteen ensi viikolla. Alunperin haaveilin rakennusprojektin jatkuvan toisella puolella tietä, mutta "henget" eivät olleet puolellani:) http://www.akaanseutu.fi/uutiset/kaupunki-ei-myynyt-ratamestarin-taloa

Nyt kulttuurihistorialliset talot saavat mahdollisesti  purkutuomion. Syntypaikkani ollessa Lapua...niin ja se painipukukin oli jo valmiiksi päällä äitini kohdusta tullessa, on taistelu onneksi vasta alussa. Monta erää molskilla siis edessä! Toivon oikeuden ja kohtuuden vielä voittavan asian suhteen. Viimeiset kolme viikkoa on aiheesta keskusteltu metropolimme paikallislehdessä...moni pyytänyt minua kunnallisvaaliehdokkaaksikin. Ikinä ennen en ole kyllä moista miettinyt. Harrastelija, puuhastelija ja vielä piipertäjä...
 Itselläni polvi petti hooohetkellä, onneksi oma lapsityövoima oli käytettävissä! Otsa ja myykilaudat saivat värin niskaan. Kuivausteline oli tehokkaan timpurimme käsialaa.
 Ilp:jen koteloinnit hankin Urjalasta. Ovityö Korhosen varasto kävi vähiin, kun kuuden katoksen massatilaus kävi toteen. Suosittelen hökötystä. Kaunistaa ulkoasua kummasti!
Viimeisen kämpän sisustaminen lopuillaan. Muut asunnot ovat jo asuttuja.
Sandudd tarjosi kahteen asuntoon tehostetapetit. Suuri kumarrus ja kiitos paikalliselle yhteistyökumppanillemme. Toijalan Rakennustarvikkeen kauppiaalla Janilla oli sormensa pelissä tässäkin asiassa. Janille myös suuret kiitokset mahtavasta yhteistyöstä! Työmaalla on vaikuttanut monta timpuria ja timpuriksi aikovaa. Apumiehiäkään ei saa unohtaa! Kohde on tuonut työtä laskelmieni mukaan reilut kaksi miestyövuott. Olen isäni kanssa korjannut niin talon, mutta myös säilyttänyt tärkeän palan Toijalan rautatiehistoriaa Vr:n 150v juhlavuotena. Hianoo...eiks vaan?

Moni jo varmasti odottaa saldoa. Lupasin olla mahdollisimman transparentti sen suhteen. Rahaa on kulunut nyt melkein 200000€, mutta uskoisin topin tulevan vastaan jossain 220000€ kohdalla. Hinnaksi per m2 tulee n.1100€. Omaa työtäni en ole laskenut. Vuokratuotto on kumminkin parempi kuin nykyinen 12kk euribori. Piipertäjän ja harrastelijan tekemäksi ihan ok saldo.

Pidämme pienet bileet asukkaiden kesken kesän aikana ja mikäli he antavat julkaisuluvan, niin teen pienen reportaasin aiheesta. Tällöin pihankin pitäisi jo palvella silmää paremmin. Lukijoille suuri kiitos tsempistä ja kieltämättä tätä blogistina olemista/tuottamista tulee iso ikävä:(

4 kommenttia:

 1. Heips Pasi ja kiitokset isosta urakasta, jonka oot tehnyt monellakin tasolla !

  Toivottavasti jaksat taistella tuon tien takana olevan asemamiljöön puolesta, se kannattaa pelastaa! Miten ois sosiaalisen median kautta vaikuttaminen:ryhmä facebookiin esimerkiksi???
  Olen tukenasi miten vain pystyn!

  nimim. vuokralaisneitosen äiti

  VastaaPoista
 2. Hei upeaa työtä olette tehneet! Olen aina haaveillut asuvani kyseisessä talossa, alue on niin upea, varsinkin näin kesällä :)

  Mietin onko kaikki neljä asuntoa jo vuokrattu? Onko asunnot kunnostettu vain vuokrattaviksi vai olisiko talosta mahdollista ostaa asuntoa omaksi?

  Haaveilin itsekin talon ostamisesta aiemmin, tosin loppujen loppuksi ei olisi järkeä taloa ostaa näin kaksikymppisenä opiskelijana, jolle tuo vasara taitaa olla ainoa tuttu työkalu :D

  VastaaPoista
 3. Koitakaa jaksaa taistella tien toisella puolella olevien talojen puolesta.

  Olisikohan adressista mitään hyötyä asiaan tai jostain vastaavasta?

  Olisi tosi tärkeää säilyttää edes hiven historiaa eikä vain purkaa ja tehdä "betonibunkkereita".

  Tuo rivitalo on tosi siistin näköinen nyt.

  Kiitos teille ahkeruudestanne.

  VastaaPoista
 4. Edelleen kiitokset kaikille tsemppareille. Akaan kulttuuri- ja rakennushistorian paremmin tuntevat ihmiset ovat järjestämässä ymmärtääkseni adressia ja facebookryhmää asian tiimoilta. Tunnen olevani tietyllä tavalla jäävi nyt tässä organisoinnissa. Haluan olla toki toteuttamassa kaupungin hallinnon linjan päätöstä...siis jos se on positiivinen omien suunnitelmieni suhteen. Haluaisin edelleen avata tuon kompleksin akaalaisille ainakin kesäisin kahvilan muodossa.

  VastaaPoista