sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ihmisen mieli

Off-topic´ia tekstiä ei oikeastaan ole tullut pitkään aikaan, ellei nuo kaavoitushässäkät nyt liitetä tähän osastoon? Moni kaveri on laittanut viestiä lähinnä naamakirjan kautta, kysellyt Akaasta ja menosta täällä ylipäätään?

Asunut olen kahdessa erässä täällä n. 6-7 vuotta ja viihtynyt pääosin aika hyvin. Päässyt lääkäriin, ja eritoten hammashuollosta on vain pelkkää plussaa. Treella ei ikipäivänä saisi näin hyvää ja nopeaa palvelua kunnallisesta.

Akaahan = Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken korporaatio. Toijalassahan tässä on vain tullut pitkälti liikuttua ja välillä eksymme sekatavaratalohässäkkään Kylmäkoskelle...Maalaisjuttien Stocalle=Tokmanniin:) Käykää muuten te ulkokuntalaiset joskus matkalla Turkuun, siellä. Myymälä-lay out on suoraan jostain 80-luvulta, mutta kaikki käyttötavara on suht halpaa. Kannattaa tarkastaa kuitti heti kassojen jälkeen, nimittäin n. joka 2 kerta on jotakin veloitettu ihan päin pyllyä:)

Tuo kannanotto teksti on lähinnä huvittanut urbaaneja ystäviäni. Henna Rantasen herjaukset piipertämisestäni ym. Moni mun tunteva hemmo tietää taustani painin suhteen ja noin luonteeni muutenkin. Vaaliavustajia olisi jo yhden käden sormien verran! Pysyn päätöksessäni silti. Paini ja politikointi ei ole seuraavan neljän vuoden tähtäimessä:)

Moni urbaani ja muutama landepaukku silti kummastelee Akaa-korporaation meininkiä. Kieltämättä moni ystäväni, joilla elämänkokemusta, meriittejä moneltakin eri aloilta on, ihmettelee http://www.akaanseutu.fi/uutiset/kaupunki-ei-myynyt-ratamestarin-taloa , pääkirjoituksen http://www.akaanseutu.fi/paakirjoitus/oikea-ajoitus , päätoimittajan blogikirjoituksen http://www.akaanseutu.fi/Members/as_juha/blogi/topparoikka-meni-jo ja 13.7.2012 pääkirjoituksen http://www.akaanseutu.fi/paakirjoitus kaupunkimme kirjoituksien tasoa. Tämä ei ole päätoimittajan tai toimituksen dissausta, vaikuttamisessa voisi olla vain erillainen paino. Rakentavampi ja toisaalta hyvä toimitus herättää keskustelua. No toisaalta se on kyllä omalla tavallaan sitä tehnytkin:) Toisaalta kirjoituksista rivien välistä voi lukea sen historian, turhautumisen ja kaiken örmökökön mitä meidän akaalaisten pitäisi korjata, siirtyä tahtotilaan ja omaksua positiivisen mielen. Positiivarit valitsevat mm. Tampereen positiivisimman Tamperelaisen Kukkaisviikoilla. Nuorkauppakamari voisi ottaa Akaaseen samanlaisen perinteen?

Itse toki olen joutunut/saanut kuulla kylällä huhujen ja totuuksien välimaastoa Akaan poliittiikan historiasta. Jotkut negatiiviset asiat kuulemma haittaavat kaupungin valtuuston/hallituksen ja virkamieshallinnon välillä. Negatiivisuus liike-elämässä tarkoittaa huonoa tulosta. Ihmisen mieli negatiivisessä tilassa voi aiheuttaa tuhoa niin itsessä, mutta myös lähiympäristössä. Pitäisi varmaan pyytää Aurinkokuningas Tami Juhani Tamminen luennoimaan tähän mehiläispitäjään. Kesän sateet ilmeisesti vain pahentavat tilannetta Akaassa? Tulevat vaalit ovat saaneet ihmiset piikittelemään toisiaan. Käsittääkseni ainakin ampianen kuolee pian pistämisen jlk?

Pitäisikö oikeasti Akaaseen hommata diktaattori? Henna Rantanen käsitteli diktatuuria/demokratiaa omassa vastinessaan. Kävin avovaimoni kanssa katsomassa Sacha Baron Cohen´in Diktaattori-elokuvan Toijalan Kinossa. Hieno Kino muuten onkin! Akaa voisi olla seuraavien kuntavaalien jälkeisen kauden Aurinkokuninkaan armoilla:)) Taisin muuten unohtaa tuon Hennan vastineen kokonaan. Unohtui muutama muukin kannanotto. Tässä siis tarjontaa lisää! Huomatkaa Hennan kirjoitus, jotta virkamiehet eivät ymmärrä häntä, tai eivät halua ymmärtää? Huimaa menoa...mitä käsitellään julkisella foorumilla! Pitäisikö ainakin tämmöinen jättää siihen hallituksen ja virkamieshallinnon kehityskeskusteluihin?

Viimeiset kaksi numeroa molskilla on ollut Akaan Seudussa TaideAkaan kuraattorin Pekka Ruuskan riitaisa irtisanominen. On järkyttävää lukea myös erään tien päällystämisestä johtuva megadissaus, jossa loka lentää oikein kunnolla! En itse halua tietää totuutta asiassa:)

Loppukaneettina nyt jokaisen varmaan pitäisi tulla ulos boxista. Katsoa ainakin omaa toimintaansa takaviistosta ylävasemmalta, esim. kenties analysoida? Itse en edelleenkään halua loukata blogissani ketään, en edes Hennaa, vaikka piipertäjäksi minua kutsuitkin:) Olit ehkä hiukan kiihtyneessä tilassa...itsellenikin voisi tapahtua samoin. En halua kumminkaan että kiihtyneitä lainauksiani julkaistaan mediassa! Raflaavat jutut ennättävät liiankin usein paikallislehteen, jossa sitten jutut expansoituvat kylän raitilla omaan atmosfääriin. Uskon, että sopu tilaa antaa Akaassa! Toivon uuden kaupunginhallituksen tosiaan miettivän korporaation kaavoitusta, sekä kaupunkimme tulevaisuutta ylipäätänsä. Haasteita varmasti riittää!


Ylin teksti alkaa otsikolla: Aseman seutu sopisi kerrostaloille
Hennan vastine
Paikallisen Osuuspankin Tj:n mielipide noin ylipäätään:)
Tästä kohtaan nyt uupuu vähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti