sunnuntai 15. tammikuuta 2012

CORE

Täytyy kiittää teitä lukijoita, nimittäin olen saanut palautetta lähinnä naamakirjan kautta. Blogissa on fotoja, mutta varsinaista coreasiaa verraten vähän. Raflaava kirjoitustyylini puolesta/vastaan on myös tullut palautetta. Yritän tehdä analyysiä palautteesta ja aionkin palvella teitä feedback:reita infoavalla kirjoitustavalla!


Esimakua coresta! Kohteen esittelyssä on jonnin verran tietoa talosta. Akaan kaupungilla oli hyvin vähän materiaalia tarjolla. Pohjapiirrustus on ainoa lähde, mitä sain. Kansallisarkistossa on ilmeisesti jotakin materiaalia. Siellä on yli kuukauden työjono, joten joudun vierailemaan siellä. Kuullostaa kumminkin eräänlaiselta seikkailulta...Kansallisarkisto, melkein kuin kansallisaarre:=).

Rakennusinsinööri Seppo Airaksinen piirtää ja valvoo kohteen. Pohjapiirrustuksen ollessa ainoa tietolähde projektissa, pitää Sepon tehdä 3D-piirrustus, josta LVI-suunnittelu Palin jatkaa oman duuninsa. Sähkötyöt kilpailutan. Toivon urakoitsijan löytyvän Akaasta. Muutenkin yritän suosia kaupungille veroja maksavan yhteistyökumppanin. Tietyn sorttista patriotismiä, toki jos jostain paljon edullisemmin saan, niin mietin kaksi kertaa.

Toijalan Rakennustarvikkeen ja Viialan Rakennustarvikkeen kilpailutan tarvikeostojen suhteen. Osviittaa otan myös Hartmannilta, pohjalaasena voin myös kannattaa synnyinseutua. Veljeni istuu Keskon palleilla, joten velvollisuuteni on kantaa Plussakorttiani taskussa:), täten ostoista osa kanavoituu K-leiriin.

Raha! Moni on kysellyt budjettia?. Kohteeseen meni varainsiirtovero mukaanlaskettuna 40 500€. Loppu kakkuun varataan maximissaan 200000€, mutta nyt ollaan 160000€ arviossa. Mikäli tuo kakkonen menee puhki, niin sijoitus on ihan ok, mutta toki yritetään pusertaa pienemmällä. Silloin kohteen m2 hinta on tasan 1000€.

Detaljeja? Suunnittelu pyörii yli 10000€ tienoilla. Sähköjutut niin kesken, ettei vielä osaa sanoa. Purkuun meni tasan kuukauden verran. Nyt ruvetaan matsaan palosuojausosastointeja. Kaikki kämpät lisäeristetään siten, että vastaavat tämän pv normeja. Asunnot lämpivät ilmalämpöpumpulla ( a1500€) ja toivottavasti kaikki asukkaat lämmittävät myös hienoja pönttöjä! Uudet ikkunat 5200€, Kvikin keittiöt koneineen a´1800€. Näistä tulikin jo 28400€. Työ maksaa ja tunteja kuluu. Loppuyhteenvedossa kerään kustannukset kokoon, jolle toivottavasti hymyilen.

Pihtailu. Huuto.netistä metsäsätän rakennustarvikkeita. Tänään ostin Seinäjoelta uuden keittiöhanan sikahalvalla, pyrin hoitamaan tavaroiden noudot siten, että en aiheuttaisi tarpeetonta ekologista kuormaa maapallollemme. Sohvaperunan rakentaminen on tällaista kaiketi? Organisointia ja tinkausta:))

Pyrin listaamaan nyt coreasiaa jatkossa, Kantapankki toivottavasti suostuu hyväksymään tämän forumin siten rakennuspvkirjana:)


2 kommenttia:

  1. Tarkoitatkohan Kansallisarkiston materiaalilla Maa- ja metsätalousministeriön tyyppitalopiirustuksia? Niitä on saatavilla digitoituina.

    VastaaPoista
  2. Moi Kaisa,

    ja kiitos linkistä! Minut ohjattiin kaupungilta Vr:n kiinteistöpäällikkö Matti Mäkiselle, josta Ratahallintokeskuksen arkistoon. Päädyin Kansallisarkistoon, jossa talon asiakirjat oleilevat.

    VastaaPoista